jeudi 14 mars 2013

Ιστορία


Η Ιστορία και η Νομική Βάση του Διεθνούς Δικαστηρίου Κατά Εγκλημάτων Εκκλησίας Και Κράτους (ITCCS) – και το θυγατρικό του ίδρυμα, Το Διεθνές Δικαστήριο Εθιμικού Δικαίου.

Το Διεθνές Δικαστήριο Κατά Εγκλημάτων Εκκλησίας Και Κράτους (International Tribunal into Crimes of Church and State, ITCCS) είναι ένα «Δικαστήριο Συνείδησης», που βασίζεται στους πολίτες και εξαρτά την υπόστασή του από το διεθνές και το φυσικό δίκαιο. Η νομιμότητά του εδράζεται στη διεθνή νομική αρχή ενός Νόμου Περί Αναγκαιότητας, βάσει της οποίας οι πολίτες μπορούν να θεσπίσουν έναν δικαστικό μηχανισμό καλής πίστης, θεμελιωμένο στο Εθιμικό Δίκαιο.
Ιδρυθέν την άνοιξη του 2010 σε μια διάσκεψη των επιζώντων από βασανιστήρια της εκκλησίας στο Δουβλίνο (Ιρλανδία), το Διεθνές Δικαστήριο Κατά Εγκλημάτων Εκκλησίας Και Κράτους περιλαμβάνει σήμερα οργανώσεις σε δεκαπέντε χώρες (βλ. κατάλογο των ιδρυτικών χορηγών και συνεργατών παρακάτω). Ιδρύθηκε εξ αιτίας της άρνησης των υπαρχόντων δικαστηρίων και κυβερνήσεων να καταλογίσουν ευθύνες και να ασκήσουν δίωξη εναντίον εκκλησιών, ενόχων για γενοκτονία και εγκλήματα κατά παιδιών, και εξ αιτίας της ενεργού συνενοχής αυτών των κρατικών υπηρεσιών με τέτοιους εγκληματικούς εκκλησιαστικούς φορείς.
Το Κεντρικό Γραφείο του Διεθνούς Δικαστηρίου Κατά Εγκλημάτων Εκκλησίας Και Κράτους είναι στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), με θυγατρικά κέντρα στο Λονδίνο, στο Δουβλίνο, στη Ρώμη, στη Νέα Υόρκη και στο Βανκούβερ.
Γραμματέας Ενεργού Πεδίου του Δικαστηρίου είναι ο αιδεσιμότατος Κέβιν Ντ. Ανέτ, κάτοχος μάστερ Καλών Τεχνών και Θεολογίας. Στο σώμα των νομικών συμβούλων του περιλαμβάνονται μέλη του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κουάλα Λουμπούρ, ο Άντριου Πάτερσον, σύμβουλος Εθιμικού Δικαίου, μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, και δικηγόροι του έγκριτου Κέντρου για τα Συνταγματικά Δικαιώματα, στη Νέα Υόρκη.
Ο διττός σκοπός του Διεθνούς Δικαστηρίου Κατά Εγκλημάτων Εκκλησίας Και Κράτους είναι:
1. Να οδηγήσει σε δίκη εκείνα τα πρόσωπα και ιδρύματα που είναι υπεύθυνα για την εκμετάλλευση, τον βασανισμό και τη δολοφονία παιδιών, στο παρελθόν και στο παρόν, και
2. Να βάλει τέλος σε αυτές και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, που τελούνται από εκκλησίες, εταιρείες και κυβερνήσεις.
Το φθινόπωρο του 2012, σε συνεργασία με δικηγόρους και πολιτικούς στην Ευρώπη και στην Αμερική, το Διεθνές Δικαστήριο ίδρυσε ένα de jure Διεθνές Δικαστήριο Εθιμικού Δικαίου (International Common Law Court of Justice, ICLCJ) προκειμένου να περάσει από δίκη ιδρύματα και αξιωματούχους τους, που ευθύνονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παιδιών.
Αποτελούμενο από Ένορκους Πολίτες, ένα πάνελ νομικά εκπαιδευμένων δικαστών, και ένα Γραφείο Εισαγγελέα του Πολίτη, το Διεθνές Δικαστήριο Εθιμικού Δικαίου ολοκλήρωσε την πρώτη υπόθεση της ατζέντας του – στο θέμα της Γενοκτονίας στον Καναδά από την εκκλησία και το κράτος. Τα πλήρη στοιχεία της είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ .
Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου σχετικά με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση αυτή – στους οποίους περιλαμβάνονται η Βασίλισσα της Αγγλίας, ο Ποντίφικας της Εκκλησίας της Ρώμης και ο Πρωθυπουργός του Καναδά – θα αναρτηθεί σύντομα εδώ*. Η εφαρμογή της τελικής ετυμηγορίας θα ανατεθεί στο Γραφείο του Σερίφη του Δικαστηρίου και στη δύναμή του από Ορκωτούς Ειρηνοδίκες του Εθιμικού Δικαίου.
Προσεχείς υποθέσεις στην ατζέντα του Διεθνούς Δικαστηρίου Εθιμικού Δικαίου θα περιλαμβάνουν τη σύμπραξη του Βατικανού και άλλων εκκλησιών με φαρμακευτικές εταιρείες σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τις ιστορικές διώξεις και τη θρησκευτική γενοκτονία εις βάρος των Ουγενότων και άλλων προτεσταντικών κοινοτήτων από την Εκκλησία της Ρώμης. Την απόκρυψη της Γενοκτονίας από την Καναδική Εκκλησία και το Κράτος. Και ειδικές υποθέσεις της Γενοκτονίας που διαπράχθηκε υπό θρησκευτική έγκριση  και εποπτεία στην Ιρλανδία, στην Αμερική και σε άλλες χώρες.
Το Διεθνές Δικαστήριο Κατά Εγκλημάτων Εκκλησίας Και Κράτους είναι ο προάγγελος ενός νέου κύματος δικαιοσύνης με βάση τον πολίτη, με στόχο την ενδυνάμωση των πολιτών σε όλον τον κόσμο για την υπεράσπιση των ελευθεριών τους, των παιδιών τους και των εδαφών τους απέναντι σε ασύδοτες και καταστροφικές εταιρικές δυνάμεις.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με itccscentral@gmail.com. Τα τοπικά θυγατρικά γραφεία του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι εδώ .
Το Διεθνές Δικαστήριο Κατά Εγκλημάτων Εκκλησίας Και Κράτους έχει θυγατρικές οργανώσεις ή μεμονωμένα μέλη στις ακόλουθες δεκαπέντε χώρες, σύμφωνα με καταγραφή της 15 Φεβ. του 2013:

Ηνωμένες Πολιτείες
Καναδάς
Αγγλία
Ιρλανδία
Ισπανία
Γαλλία
Ολλανδία
Βέλγιο
Δανία
Γερμανία
Ιταλία
Σλοβενία
Αυστραλία
Νότια Αφρική
Ταϊλάνδη

 
*Προφανώς εννοείται στον ιστότοπο του Διεθνούς Δικαστηρίου